Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 18:12 - Теория за кухата планета
Автор: imaginationunlimited Категория: Хоби   
Прочетен: 1448 Коментари: 0 Гласове:
0



 От дълбока древност териториите около Северния полюс вълнуват любопитството ни. Северният полюс привлича авантюристи и изследователи, които търсят там мистериозна земя и неизследвани острови.

Легендите разказват, че входът към  подземните царства е някъде на север и че митични древни племена, населявали планетата преди векове, ги използвали за подслон под повърхността на Земята. Мистиците смятат, че умело замаскираният вход към легендарните Хипербореа / Hyperborea, Шамбала и Плутония/ Plutonia се намира някъде в близост до Северния полюс. Наскоро едно надеждно издание съобщи, че НЛО идват на Земята не откъм космоса, но през огромни дупки под повърхността на Северния полюс.

Още по времето на Платон се смятало, че във вътрешността на планетата Земя също има живот. Платон бил убеден, че във вътрешността на планетата има множество тунели и кухини. Изследователят Едмънд Халей изучава магнитното поле на Земята и забелязва, че то леко варира, което навежда на предположението, че е възможно да съществуват няколко магнитни полета едновременно. Изследователят предполага, че във вътрешността на планетата има друга сфера с индивидуално магнитно поле. Идеята за кухата планета доста дълго се ползва с голяма популярност сред писателите фантасти. Някои изследователи дори представят различни оценки и експерименти, за да докажат, че Земята действителност може да е куха.

 

Идеята за кухата Земя датира от дълбока древност. Ако погледнем карта на Северния полюс отпреди 75 години, ще видим, че една трета от територията била неизследвана и обгърната в тайни и загадки.

Марк Садиков, доктор на геоложките и минераложките науки, академик на Руската академия за естествени науки, е убеден, че в дълбокия Север няма кухини, които да могат да бъдат използвани като входове към подземни съоръжения. Северните територии са заети от дълбоководната риболовна зона на Северния ледовит океан със своите хребети и дълбоки басейни.

Изследователката от отдел „Географията на полярните страни в Изследователския институт за Арктика и Антарктика Мария Гаврило казва, че никога не е виждала дупки в района на Северния полюс при нейните експедиции там. Експертът добавя, че Северният полюс представлява заледен океан и това е абсолютно доказан факт. Неведнъж е търсена земя там, но напразно. Днес, със съвременните методи на 21-ви век, районът е проучен щателно.

Но последователните на теорията за кухата Земя вярват, че на планетата има няколко магнитни полета. Според тях Северното сияние / Aurora Polaris е газ, който извира през тънката земна кора на полюсите на планетата. Нещо повече, привържениците на идеята твърдят, че компасите полудяват когато са близо до полюсите. Много изследователи споделят, че топлите ветрове често духат от север, което подкрепя теорията за големи кухини там.

Академик Марк Садиков посочва, че на Земята действително има няколко магнитни полета. Някои от тях дори  принадлежат на стари платформи. Що се отнася до ветровете, температурата може да варира в зависимост от местните метеорологични условия.

Има две магнитни полета, на Южния полюс и на Северния полюс, подчертава Марияa Гаврило. И двата полюса могат да се местят в широки граници. Многобройните проучвания на двата полюса са установили, че те не са стабилни и мигрират. Експертът добавя, че Aurora Polaris е уникално явление, което се произвежда от блясъка на възбудените атоми в горните слоеве на атмосферата, а след това се концентрира в овална зона на известно разстояние от полюсите, където го наблюдаваме. Астронавтите свидетелстват, че гледана от космоса, цялата на Земята е обвита в ореол от светлина, но на Земята това сияние се вижда само на полюсите. Северното сияние: Aurora Polaris е много силно, то може да има голямо влияние върху човешката психика и да причинява смущения на радиочестотите.

Според изследователите е напълно закономерно компасът да полудява в близост до полюсите. Всъщност магнитното поле на Земята е най-силно вътре в полюса, и хаотичното движение на стрелката се опитва да го покаже.

Повечето хипотези за кухата планета се основават на предположения, които не са научно обосновани. Ето защо сериозните съвременни изследователи отказват да я коментират. Северът е напълно проучен. Всеки месец към Северния полюс тръгват научни експедиции. Дори туристите посещават Севера на борда на ледоразбивачи.

Според изследователите, предполагаемите кухини под повърхността може да са просто карстови пещери. В същото време, адептите на теорията за кухата Земя твърдят, че планетата би била много по-тежка, ако не беше куха. Но Мария Гаврило отговаря, че трябва се да има предвид, че при извършване на изчисления по отношение на теглото на планетата, трябва да се знае, че масата във вътрешността на планетата не е неподвижна, а в постоянно движение. Пренебрегнат, този факт може да отведе към грешен резултат.

Животът във вътрешността  на Земята е невъзможен на първо място защото там няма достатъчно пространство. Второ, поради високото налягане и температура. При опит за построяване на мина с дълбочина повече от километър в Африка се оказа, че вътре може да се слиза само със специален огнеупорен костюм, тъй като температурата е твърде висока.




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: imaginationunlimited
Категория: Новини
Прочетен: 24479
Постинги: 16
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930